Pages

Thursday, May 3, 2012

Penulis Jemputan : Cinta Dalam Diam


http://samsiahfamily-samsiah.blogspot.com/

Nurkilan: Qaseh Samsiah.

Disaat aku jatuh cinta terhadap mu,
Engkau tidak memperdulikan aku,
Aku tahu siapa diri ku,
Aku hanya seorang wanita yang tidak punya apa-apa.

Cukup payah untuk aku terima segalanya,
Tapi,aku ingin mencuba untuk melupakan mu,
Tapi setiap kali aku melihatmu pasti aku tersenyum,
Hakikatnya aku sakit memendam rasa ini.

Cinta ini tidak akan diluahkan pada sesiapa-siapa,
Cinta ini akan kekal dihati,
Namun aku akan berusaha untuk memadamkan dalam ingatan,
Tapi aku tidak berdaya.

Sesungguhnya aku tahu cintaku ini hanya sia-sia,
Ibarat aku melukut ditepi gantang,
Andai cinta ini tiada kesudahan aku terima,
Kerana sudah tersurat takdir cinta kita.

Akan ku abadi kan cinta ku ini,
Tapi jika hati ini jatuh cinta lagi,
Pastinya itu makna cinta ku ini bukan milik mu,
Jika kita bertemu kembali pastinya cinta itu milik kita.

Perpisahan jalan terbaik demi persahabatan kita,
Akan ku pergi jauh meninggalkan mu,
Aku tahu kamu tidak rugi apa-apa,
Tapi yang pasti cinta ku terhadap mu bukan cinta mainan..

Disaat ini aku berusaha untuk melupakan mu,
Dan pastinya jika aku dah pergi jauh,
Aku tak melihat lagi wajah mu pasti nama mu luput dalam ingatan ku..
Melupakan lebih baik dari mengingati...




# Cinta dalam diam yang tiada kesudahan dan akhirnya terpaksa melupakan ... Akhirnya dia berharap supaya dapat menemui cinta sejati dan juga cinta "High class"

# saya tulis karya ini saja2 je untuk masuk contest ni..Maaf kalau tak sempurna...
Terima kasih kerana sudi baca dan terima karya ini

# karya ini hanya rekaan semata2..tiada mengena ngan sesiapa2
Sekian QS

1 comments:

Qaseh.Samsiah said...

terima kasih kerana sudi terima karya saya tak seberapa ini... Semoga terus success dalam dunia blog dan jugak belajar..hihi